Istraj. Postani Majstor.

“Brzo Čitanje II” je nastavak osnovnog treninga čitanja. 

Obuhvata tronedeljni proces od 20 radionica sa ciljem da polaznik po isteku dvadesetak dana naučenu tehniku integriše u svoje navike i da je koristi bez ikakvih problema. 

Konkretno - četiri cilja ovog trening/mentorskog procesa su da polaznik: 


  • Usvoji tehnike čitanja na nivou navike
  • Produbi znanja o ličnom razvoju
  • Obezbedi istrajnost kroz razvoj motivacionih strategija
  • Nauči kompleksne tehnike čitanja


Osnovna instalacija

Tokom osnovnog treninga čitanja otkrivamo probleme i greške koje pravimo kod tradicionalnog čitanja i bavimo se njihovim rešavanjem kroz set intenzivnog vežbanja. Rezutat ove obuke je pravilna tehnika čitanja sa merljivo većim stepenom koncentracije, većom brzinom i sveukupnom efikasnošću čitanja. 

Nakon osnovnog treninga naša veština se nalazi na nivou takozvanog svesnog znanja. Umemo da je koristimo, ali još uvek moramo da razmišljamo o njoj. Recimo, često se pitamo - da li nam je brzina dobra, da li je premala, ili prevelika, da li smo dovoljno fokusirani, da li pamtimo dobro, kako da pamtimo, kako da čitamo razne vrste literature. Dokle god postoje ova pitanja - mi se nalazimo na nivou početnika. 

Vežbanjem odnosno iskustvom od dvadesetak dana kontinuiranog vežbanja koji smo uokvirili kroz "Brzo Čitanje II" - kroz iskustvo dobijate odgovor na ova i mnoga druga pitanja i tehniku integrišete kao sopstvenu. Tada tehnika postaje zaista "vaša". 


Izgradnja Navika

Pošto smo završili osnovni trening - tokom perioda od oko tri nedelje svakodnevne primene naučenih procedura vežbanja Dinamičko čitanje postaje navika. Zapravo, ponavljanjem i osnaživanjem neuralnih puteva koje smo razvili tokom treninga “očvrsnuli” mozak počinje da ih doživljava kao stalnu instalaciju i da ih prihvata kao "domaće". 

Pravljenje navike je nešto sa čime većina ljudi ima “problem”, zato što se nakon nekoliko dana motivacioni mehanizmi potroše i po principu - “svakog čuda tri dana dosta” mi lagano zapostavljamo vežbanje i tehnika počinje da stagnira i da se razgrađuje. 

To je razlog zašto smo napravili proces tronedeljnog vežbanja. On osim same vežbe sadrži i saznajni, motivacioni kao i deo sa novim kompleksnim tehnikama. Znajući probleme koje stvaranje novih i zamena starih navika može da napravi potrudili smo se da sve vaše eventualne objektivne ili lične izgovore predvidimo i da vas “privolimo” da ostanete u procesu 21 dan. 


Dakle:

  • Materijal - je već napravljen - ne morate da ga tražite i da imate izgovor kako nemate vremena
  • Vreme rada je potpuno fleksibilno - radite kada vi imate vremena u bilo koje doba dana
  • Predviđanje problema - tokom implementacije javljaju se razni problemi, teškoće, prepreke - uglavnom mogu da se dedukuju na dvadesetak ključnih tema - sve smo ih videli, definisali i predvideli u vežbanjima. Ako se des neki van tog okvira, što je prilično teško - javite se na konsultacijama
  • Motivacija - motivacija i demotivacija su prirodne - zadata vežbaonica je da izgrade rezilijentnost - ili otporonost na prepreke i da vas jasno fokusira na cilj
  • Saznajni elementi - ovde imate mnoštvo odgovora na pitanje “Zašto?” - odnosno zašto i kako funkcionišu bitni mentalni, emocionalni i fiziološki procesi
  • Napredne tehnike - za one koji žele da ozbilkjno pristupe tehnikama i nije im dovoljno da čitaju samo dva puta brže i da imaju čvrstu koncentraciju - Mentorske vežbaonice vam pružaku mogućnost da naučite multiredne tehnike - ili kako da čitate više redaova odjednom


Pitajte nas, uvek.

Osim toga kroz Mentorski rad imate mogućnost da pitate sve što vas interesuje gotovo 24h dnevno. Bilo da pitate kroz Učionicu, Viber, Mejl, Fb ili IG - odgovor dobijate skoru uvek u roku od par minuta. Ponekad, iako smovećinu pitanja i problema videli tokom ovih 2o godina - postoje specifične situacije koje imaju polaznici koje su nama pravi izazovi i zato vas ohrabrujemo da ih podelite. Ukoliko ne želite javno - pišite nam u mejlu ili privatnim porukama. Osim što ćemo pomoći Vama - i pomažemo i sebi da dalje razvijamo tehniku.


Ako želite da nastavite sa Menorskim Vežbaonicama kliknite na ovaj LINK i popunite prijavu.


Cena Vežbaonica koje su vam kasnije neograničeno dostupne je 25€.
Copyright © 2017 Uči lako saznaj kako. Sva prava zadržana. Izrada sajta - GW :: Optimizacija sajta - WBS