TED – Tehnike efikasnog učenja za decu

..bilo koje dete od lakšeg i kvalitetnijeg učenja deli samo nekoliko dana dobrog treninga, što smo do sada, nebrojeno puta imali priliku da vidimo u praksi…

19-20 FEB, Novi Sad

TED je dvodnevni trening namenjen učenicima od 8 do 12 godina kroz koji se rešavaju problemi u učenju poput pažnje, koncentracije, motivacije ili organizacije u učenju. Pošto se problemi u učenju formiraju između sedme i dvanaeste godine, ovaj trening je veoma značajan jer kod neke dece može da spreči nastajanje klasičnih problema u učenju, ili da ih rešu dok su još u začetku.

Trening je praktičan i testiran u realnom okruženju u radu sa učenicima nižih razreda osnovne škole. Sastoji se iz praktičnih segmenata na kojima učenici treniraju koncentraciju, pažnju, čitanje, razumevanje i prisećanje.

Rezultati koje bi trebalo da očekujete nakon ovog treninga, osim porasta koncentracije i motivacije je i rast brzine čitanja i učenja između 50% i 85% (ili više, u zavisnosti od uzrasta ili drugih faktora). Rezultate pokazujemo testovima koji se rade na početku, tokom i na kraju treninga

TED u praksi

Nera, poput mnogih mališana koji su prošli kroz Školu intelektualnih veština, iako ima 11 godina čita brže od bilo koje odrasle osobe. Reč je o specijalnom neuropsihološkom treningu kroz koji, uvežbavanjem percepcije, koncentracije i brzine razmišljanja postaje moguće usavršavati sposobnost učenja (pročitaj više o tome kako izgleda trening).

Interesantno je da skoro svaka osoba, nezavisno od uzrasta, osim 0.03% ultra darovitih, ima probleme sa koncentracijom, motivacijom, čitanjem, razumevanjem i pamćenjem.
Istraživanja pokazuju da je to posledica dve stvari: odsustva bilo kakvog treninga u oblasti mentalnog funkcionisanja i informatičke revolucije u kojoj živimo, gde osoba bez adekvatnog treninga jednostavno ne može da obradi sve informacije koje neprestano dolaze do nje.

Info

Ako želite da se posavetujete oko tehnika učenja vašeg deteta, da čujete koje vam sve opcije stoje na raspolaganju, kontaktirajte nas:

mejl: info@proja.co.rs

telefon: 063 7123 196 (SRB), 069 155 265 (Crna Gora)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone