Šta je zapravo problem kod učenja?

krepalaPreko 98% ljudi, nezavisno od uzrasta ima slične probleme u učenju – manjak koncentracije, nedostatak ili kratkotrajnost motivacije, neefikasnost organizacije, slab učinak kod prisećanja, itd. Jedan razlog za to je dramatično povećanje obima informacija koju svako od nas tokom života treba da savlada, a koji je godinama unazad u stalnom rastu. Drugi razlog je potpuna needukovanost na polju psihologije učenja. Jednostavno – količina informcija koju treba da savladamo je u stalnom rastu, a nemamo tehniku kojom bismo se izborili sa time.

Škola intelektualnih veština, na jednom mestu pruža sklop strategija i tehnika koje su provereno korisni i efikasni alati u učenju i primenljivi kod svih uzrasta – od osnovne škole do postdoktorata.

Šta kaže Nauka?

Ljudsko biće prosečnih sposobnosti  koristi jedva 10% mentalnih sposobnosti.7 plus minus Praktične naučne discipline pokazuju da je učenje skup veština i navika i da isto kao što smo usvojili strategije koje su neefiksne ili pogrešne, možemo da ih zamenimo, unapredimo ili izbrišemo. Koncentracija, motivacija, pamćenje, prisećanje, čitanje, selekcija, povezivanje, kreativnost – su mentalne strategije i svaka od njih može da se unapredi.

Šta je Program Ubrzano Učenje?

Program Ubrzano učenje je praktični program sastavljen iz četiri dvodnevna treninga kroz koje treniramo i podižemo efikasnost u ključnim oblastima procesa učenja:

Brzo Čitanje – skup tehnika efikasnog čitanja svih vrsta literature i vežbi za povećanje koncentracije i motivacije.

Mentalne Mape – tehnika vizuelnog učenja, bavi se obradom, organizacijom i selekcijom informacija, tzv. učenjem sa razumevanjem.

Tehnike Pamćenja – skup tehnika za efikasno pamćenje detalja – definicija, nabrajanja, klasifikacija i numeričkih podataka.

Strategije Učenja – viši kurs koji obuhvata napredne tehnike čitanja, pamćenja, mapiranja i organizacije u učenju.

Šta je to intelektualna pismenost?

Intelektualno opismenjenom osobom zovemo nekoga ko je prošao kroz treninge o efiksnom učenju, usvojio strategije efikasnog učenja revizi dovoljno dugo ih praktikovao da mu pređu u naviku. U Srbiji i Crnoj Gori živi oko 16000 ljudi koji su obučeni u našoj školi. Naše programe može pohađati bilo ko ko zna da čita samostalno – svako stariji od 11 godina, a u pojedinim slučajevima i mlađa deca. Naši polaznici su oko 30% osnovci i srednjoškolci oko 40% studenti i oko 30% odrasli

 

Kada mogu da očekujem rezultate?

Prvi rezultati su vidljivi već nakon trećeg segmenta (trećeg sata) na treningu!eye Svaku tehniku možete da primenjujete odmah nakon treninga! Nakon treninga efikasnost tehnike tek počinje da raste!

Kako mogu da se prijavim za treninge?

Potrebno je da proverite raspoloživost mesta u gradovima i zemljama u kojima se naši treninzi održavaju i da napravite online ili registraciju sa članovima gpsnašeg tima. Za registraciju je potrebno da nam pošaljete samo imena učesnika i njihove kontakt telefone i mejlove. Termini održavanja treninga variraju od grada do grada. Zato je nabolje da pogledate raspored treninga na KALENDARU.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone