Igor Rakić

Osnivač Škole Intelektualnih Veština

Proteklih 16 godina se bavi programima razvoja intelektualnog potencijala i komunikacije. Obučio je više od 15000 polaznika i održao oko 600 treninga u oblasti IQ veština i komunikacije. Radio i radi na IQ projektima i projektima za razvoj komunikacije sa organizacijama i kompanijama poput Republičkog centra za Talente, Mense, Poršea, BDO Excell-a, Rajfajzena, S Lizinga, Alca Group, Tarkett Srbija, itd.

Autor je programa Škole Intelektualnih veština.

igor-rakic

Mateja Opačić

Trener u oblasti Ubrzanog učenja. U Školi predaje Brzo Čitanje. Kao predavač na studijama ima višegodišnje iskustvo u radu sa populacijom studenata u oblasti informacionih tehnologija. Takođe, radi kao mentor u Centru za Talente Beograd 2.

mateja-opacic

Darko Antonijević

Edukator, motivator, svetski putnik. Drži treninge Brzog čitanja, Mentalnih mapa i Tehnika pamćenja. Iskusan trener koji je otkrio svet intelekutalnih veština još 2003.godine i na prvu mentalnu mapu se zaljubio u način kreativnog učenja. Prvi trening je održao 4 meseca nakon tog divnog dana. Darko je završio FON, smer informacioni sistemi, godinama bio na menadžerskim funkcijama u bankarstvu, ali je konačno našao svoj pravi poziv u menjaju sveta na bolje. Edukacijom, jer je najlepši osećaj naučiti osobu novom veštinom koja joj pomaže. Motivacijom, jer je to pokretačka snaga i energija za koju većina misli da je ne poseduje. Putovanjima, jer je sjajno videti istoriju i budućnost svojim očima na licu mesta i pomoći drugima da putuju više. I jer je mozak kao padobran – najbolje radi kad je otvoren.

“Ko nešto želi, nađe način, ko neće da učini ništa, nađe izgovor.” -Pablo Picasso

darko-antonijevic

Jasmina Bajčetić

Učiteljica sa četvrtvekovnim iskustvom, koja svoj posao ne radi, nego ga živi.

Smatra da bi škole u 21. veku trbalo da liče na istraživačke stanice gde bi DECA kroz igru koja je najsavršeniji oblik istraživanja,  koristeći maštu u službi znanja – eksperimentisala, uočavala, proveravala, planirala, kritikovala, osmišljavala, konstruisala, dizajnirala, programirala…

Kaže da je kreativnost nova vrsta pismenosti koja je jednako važna kao i tradicionalna pismenost i da bi decu trebalo u školama pripremati za život učeći ih intelektualnim i životnim veštinama, funkcionalnom znanju!

Voli svoje prijatelje, romane Roberta Herisa, muziku Tom Vejtsa, Modiljanijeve slike, pozorišne predstave, divlje konje, Babin zub, Herceg Novi, proleće, suncokrete, savremenu tehnologiju.

jasmina-bajcetic

Rezultati našeg rada

[/title]

U 2010. godini u Školi Intelektualnih veština obučeno je više od 800 polaznika.

Sa Gradom Beogradom, Opštinom Vračar i Regionalnim centrom za Talente, sproveli smo dva projekta obuke maturanata iz XIV i III Beogradske Gimnazije, kao i Projekat Intelektualne Veštine kroz koji smo sproveli 25 učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Vračar.

Učestvovali smo i u obuci polaznika Letnje Škole Centra za Talente. Implementirali smo naš program u revizorskoj kući BDO Excell, prvoj kompanija u Srbiji koja je prihvatila metod Škole Intelektualnih Veština.

2011. godina, je bila godina ekspanzije ideje i vizije Škole “društvo svesno svojih sposobnosti”.

Do sada je Trenige Škole uspešno završilo oko 25000 polaznika.

Podelili smo 100 stipendija za trening Brzog čitanja, studentima i učenicima, započeli još nekoliko velikih projekata koji će se realizovati do kraja godine.

Rezultati naših polaznika su ove godine bolji nego ikada, zahvaljujući unapređenim verzijama treninga Brzo čitanje.

Najbolji rezultat u brzini čitanja, napravila je Marija Janković koja je posle treninga čitala 4300 reči u minuti, a najmlađi polaznik sa navećom brzinom čitanja je mala Anđela (9)  godina koja je postigla brzinu čitanja od 1100 reči u minuti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone