Šta je zapravo problem kod učenja?

krepalaPreko 98% ljudi, nezavisno od uzrasta ima slične probleme u učenju – manjak koncentracije, nedostatak ili kratkotrajnost motivacije, neefikasnost organizacije, slab učinak kod prisećanja, itd. Jedan razlog za to je dramatično povećanje obima informacija koju svako od nas tokom života treba da savlada, a koji je godinama unazad u stalnom rastu. Drugi razlog je potpuna needukovanost na polju psihologije učenja. Jednostavno – količina informcija koju treba da savladamo je u stalnom rastu, a nemamo tehniku kojom bismo se izborili sa time.

Šta kaže Nauka?

Ljudsko biće prosečnih sposobnosti  koristi jedva 10% mentalnih sposobnosti.7 plus minus Praktične naučne discipline pokazuju da je učenje skup veština i navika i da isto kao što smo usvojili strategije koje su neefiksne ili pogrešne, možemo da ih zamenimo, unapredimo ili izbrišemo.

Koncentracija, motivacija, pamćenje, prisećanje, čitanje, selekcija, povezivanje, kreativnost – su mentalne strategije i svaka od njih može da se unapredi.

Šta je Program Ubrzano Učenje?

Program Ubrzano učenje je praktični program sastavljen iz četiri dvodnevna treninga kroz koje treniramo i podižemo efikasnost u ključnim mentalnim oblastima:

Brzo Čitanje – skup tehnika efikasnog čitanja svih vrsta literature i vežbi za povećanje koncentracije i motivacije.

Mentalne Mape – tehnika vizuelnog učenja

Tehnike Pamćenja – skup tehnika za efikasno pamćenje detalja – definicija, nabrajanja, klasifikacija i numeričkih podataka

Strategije Učenja – viši kurs koji obuhvata napredne tehnike čitanja, pamćenja, mapiranja i organizacije u učenju

Ko su Mentalisti?

Mentalistom zovemo svakoga ko je prošao kroz treninge, usvojio strategije efikasnog učenja revizi dovoljno dugo ih praktikovao da mu pređu u naviku (oko 3 nedelje). U Srbiji i Crnoj Gori živi oko 16000 mentalista koji su obučeni u našoj školi. Mentalista može da postane bilo ko ko zna da čita samostalno – svako stariji od 11 godina, a u pojedinim slučajevima i mlađa deca. Naši polaznici su oko 30% osnovci i srednjoškolci oko 40% studenti i oko 30% odrasli. Do sada smo obučili preko 16000 polaznika.

 

Kada mogu da očekujem rezultate?

Prvi rezultati su vidljivi već nakon trećeg segmenta na treningu!eye Svaku tehniku možete da primenjujete odmah nakon treninga!

Nakon treninga efikasnost tehnike tek počinje da raste!

Kako mogu da se prijavim za trening?

Potrebno je da proverite raspoloživost mesta u gradovima i zemljama u kojima se naši treninzi održavaju i da napravite registraciju sa članovima gpsnašeg tima. Za registraciju je potrebno da nam pošaljete samo imena učesnika i njihove kontakt telefone i mejlove.,  na milos.pavlovic@proja.co.rs

Termini održavanja treninga variraju od grada do grada. Zato je nabolje da pogledate raspored treninga na KALENDARU.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone