Mentorske sesije su motivacioni časovi za studente čiji su ciljevi povećanje motivacije, pokreni se istrajnosti, smanjivanje stresa, produbljivanje koncentracije, povećanje samopouzdanja i, naravno brže polaganje ispita. Održavaju se jednom nedeljno u trajanju od dva časa. Predstavljaju nedeljnu dozu motivacije tokom koje rešavamo probleme u učenju, podižemo radni elan i fokusiramo se na učenje i polaganje ispita.

Organizovane su u paketima od po osam sesija (8 nedelja) od kojih tri sesije obrađuju metodologiju učenja i optimizaciju organizacije. Te sesije služe da bi bilo ko, pa i oni koji još uvek nisu pohađali naše treninge ubrzanog učenja mogli da otklone greške i podignu efikasnost u učenju na viši nivo. Ostalih pet obuhvataju rad na podizanju motivacije, otklanjanju ograničavajućih uverenja i održavanju visokog nivoa rada.

Nastale su tokom prošlog leta (2014), tokom eksperimantalnog projekta „Bekstvo iz zatvora“ sa grupom studenata koja godinama nije polagala ispite. Rezultati su bili veoma transparentni – preko 40 položenih ispita tokom juna i jula. Na temelju ovih iskustava napravili smo standardni program koji se sada nalazi u redovnoj ponudi Škole.

Mentorske sesije je kreirao i vodi Igor Rakić, Osnivač Škole Intelektualnih Veština

Trenutno su dostupne u Beogradu, a od sredine oktobra i u Nišu i Kragujevcu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone