Letnja Škola 2017 (1)

INFO i rezervacije: +381 64 34-25-865

Ovog leta Škola intelektualnih veština organizuje LETNJU ŠKOLU – Trening i Mentorski program za decu od III do VII razreda. Program će se odvijati u dve grupe, prva (koja je popunjena) počinje sa radom 22. juna i traje do kraja septembra. Druga, koju smo otvorili zbog velikog interesovanja kreće sa treninzima 5. jula, a završava projekat takođe krajem septembra.

Iz desetogodišnjeg iskustva u radu na treningu dece u oblasti tehnika efikasnog učenja ustanovili smo da deca (i roditelji) lakše usvajaju nove veštine ukoliko su oslobođena stresa i tenzije koju nosi škola, što im ujedno omogućava i da se više fokusiraju na usvajanje tih veština. Zbog toga smo odlučili da u toku raspusta organizujemo LETNJU ŠKOLU, tokom koje će, kroz duži vremenski period i uz pomoć mentora,  deca savladati tehnike koje će im pomoći da usavrše (otkolen probleme ili unaprede) strategije učenja.

Program je radioničarskog tipa i vodi ga trener koji je ujedno i mentor deci, tokom celog trajanja programa. Međutim, pošto, osim na usvajanju veština želimo da radimo i na usvajanju korisnih radnih navika, za šta je porebno vreme, kao i saradnja roditelja, ovaj trening ima i drugu mentorsku dimenziju kroz koju drugi predavač – mentor/supervizor radi sa roditeljima, pružajući im dodatne kompetencije i uputstva kako da budu aktivni učesnici u izgradnji novih struktura kod njihove dece.
Trening i mentorstvo sa decom će voditi Iva Popov sertifikovani trener Škole Intelekualnih Veština, a sa roditeljima će raditi Igor Rakić, osnivač Škole. 

Letnja Škola je organizovana na sledeći način:

Sesije se održavaju jednom nedeljno – jedna grupa (popunjena) dolazi u četvrtkom, a druga sredom u terminu od 18 do 21h.  Tokom radnih sesija – deca usvajaju tehnike brzog i efikasnog čitanja, mentalnog mapiranja, tehnike pamćenja i organizacije učenja. Međutim, ono što je još bitnije od samih tehnika je usvajanje korisnih strategija za učenje – koncentracije, motivacionih strategija, izgradnja osobina poput istrajnosti uprkos dosadi, radoznalosti, samopouzdanja i vremenskih procedura učenja (organizacije) tj. navika u učenju – za šta nam i jeste potrebno malo duže vreme.

Kao što rekosmo, bi projekat imao veći efekat u proces uključujemo i roditelje koji osim edukacije na početku (tokom prve sesije) imaju radne sesije sa dečijim mentorom, ali i sa supervizorom na svakih nekoliko nedelja trajanja projekta (check points). Sa roditeljima radimo na nekoliko stvari – na osnovama intelektualne pismenosti i upoznavanju sa strategijama ličnog razvoja (kroz razne psihološke modele poput NLPa, Erikson koučinga, Transakcione analize itd), a sve to sa ciljem da mogu da prate promene koje će nastati kod njihove dece.

Prvi deo programa (otprilike do druge polovine avgusta) je namenjen usvajanju tehnika, dok je drugi deo orijentisan ka usavršavanju stečenih veština i na njihovoj primeni na gradivu za narednu školsku godinu.

Oko termina smo se složili da to budu radni dani od 18h zbog roditelja koji rade, ali smo imali u vidu i to da je leto i da je vreme putovanja, zbog čega smo planirali i nadoknade propuštenih termina koje će ići ponedeljkom od 18 od 21h. Takođe, kada počne školska godina, u dogovoru sa roditeljima ćemo naći modus održavanja termina za tih nekoliko poslednjih viđanja (za sada je to opcija da ti treninzi budu odrađeni vikendom u popodnevnim terminima)

UPIS U TOKU!
PLAĆANJE U VIŠE MESEČNIH RATA
Upisati se možete pozivom na naše telefone ili popunjavanjem prijavne forme (link ispod) nakon čega će vas kontaktirati naše kolege.

PRIJAVI SE
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone