BESPLATNO PREDAVANJE – OBAVEZNA PRIJAVA
29.05.2014. – 18:30h – Filozofski Fakultet Beograd
Predavač: Aleksandra Jovanović Magyar

Tetraktis konvencija

Mančmelov roditelji i njihova plišana deca – priča o popuštanju i neuspehu

Iza ovog intrigatnog naslova se krije predavanje koje smo napravili da bismo osvestili moderne negativne fenomene koji se u prvi put javljaju u obrazovanju i odrastanju svih nas i podstakli se da razmišljamo o akcionim koracima i strategijama koje možemo preduzmemo kako se “proročanstvo” navedeno u naslovu teksta ne bi obistinilo.

Naime, mi imamo jednu relativnu sreću, jer živimo na lokaciji koja osim što kasni po razvoju za Zapadnom civilizacijom, u zaostatku je i sa negativnim posledicama tehnološkog razvoja. Međutim, fenomeni poput gubitka pažnje i koncentracije, nefunkcionalnog učenja, hiperaktivosti i poremećaja pažnje (ADHD), disleksije, opšte neizainteresovanost, velika osetljivost na neprijatne i neosetljivost na prijatne događaje, nedoslednosti, nepreuzimanja odgovornosti, produžavanja zavisnosti od roditelja i nakon tridesete godine života, uz očekivanje povećanja stepena slobode, polako postaju naša svakodnevica.

Tetraktis site

Mi ovaj trend pratimo već četrnaest godina i možemo da kažemo da je u tom period četiri puta povećan broj polaznika koji pohađaju naše kurseve koji imaju ove problemime. Veoma nam je drago što smo na tom putu upoznali Aleksandru Jovanović Magyar izvrsnog psihologa i porodičnog edukatora, koja ima dugogodišnju praksu i učila je kod najboljih učitelja u SAD i od koje zajedno možemo mnogo toga da naučimo.

Tetraktis konvencija

Dođite da vidite, čujete i shvatite neke od veoma moćnih mehanizama
koje pokreću naš unutrašnji svet.

OBAVEZNA PRIJAVA: milos@intelektualnevestine.rs

Širi Dobru Priču!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone