Brzo čitanje je u modi!

Deca koja čitaju 2000 reči u minuti u projektu “Učenje je lako – deca znaju kako!”

Podstaknut idejom rešavanja drevnog problema učenja, pre dve godine nastao je projekat Inspiracija koji je zbog velikog uspeha, i velike potražnje ubrzo prerastao u Školu intelektualnih veština. Projekat se sastojao iz niza psiholoških alata i tehnika kojima se povećava brzina čitanja. Grupa talentovane dece iz Centra za talente Nikola Tesla, tada je postigla neverovatne rezultate sa  brzinom čitanja koja je dostizala i 3100 reči u minuti i 90% razumevanja i prisećanja što je čak 25 puta više od prosečne brzine čitanja.

Do sada je kroz Školu intelektualnih veština prošlo oko 2000 učenika, studenata, penzionera, poslovnih ljudi itd., podeljeno je oko 100 stipendija za studente i učenike i postignuti su impresivni rezultati.

Danas na godišnjicu projekta Inspiracija, želeli smo da pokažemo da i oni najmladji polaznici od 8 do 12 godina ne samo da mogu da postignu rezulate dostojne svojih roditelja već ih obično za nekoliko puta nadmaše. Kroz nov projekat, koji je nastavak projekta Inspiracija, „Učenje je lako – deca znaju kako“ proćiće grupa od 15 dece, sa kojima će se raditi napredne tehnike čitanja, strategije koncentracije, motivacije i razmišljanja, tehnike memorije i prepoznavanje uspešnih strategija u učenju. Rezultate projekta očekujemo do kraja godine kada će svi moći da se informišu o postignutim rezultatima putem sajta Škole intelektualnih veština, kao i putem medija.

Ostalima i dalje stoje na raspolaganju naši redovni treninzi koje će i ove godine do okončanja projekta, tj do kraja godine moći da pohađaju po cenama koje su 50% subvencionisane.

 


 

 


 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone