MATURA BRAVURA 2012

program stipendiranja 50 maturanata 

UVOD

U novom dobu, možda ne možemo da utičemo na to kako će da izgleda školski sistem, ali moguće je ovladati veštinama, da svo znanje koje nam je potrebno za našu budućnost savladamo daleko lakše i praktičnije. Takođe, mentalnim opismenjavanjem možemo da ubrzamo proces obrazovanja (koje u Srbiji traje gotovo najviše u Evropi), povećamo nivo kvaliteta znanja (Srbija je po međunarodnom PISA testu koji meri funkcionalnost znanja na začelju), stvorimo uverenje da je lični rast moguć i da je moguće raditi na sopstvenom razvoju.

CILJ

Kroz društveno odgovorni projekat u okviru koga stipendiramo uspešne osnovce i srednjoškolce želimo da im pomognemo da lakše savladaju gradivo i uspešnije polože prijemne ispite. Kao rezulat, maturanti bi trebalo da dva puta kvalitetnije, brže i lakše spremaju ispite.

ZAŠTO?

Svako ko se nalazi u procesu obrazovanja suočava sa sa velikom količinom problema, koji se lako rešavaju usvajanjem naprednih tehnika učenja. Usvajanje određenih intelektualnih veština omogućiće učesnicima u projektu stratešku dobit jer će moći da ih koriste u daljem školovanju, kao i da predstavljaju model ponašanja svom okruženju. Osim toga, projekat sprovodimo već četvrtu godinu, zato što verujemo u snagu uma kao i u sposobnosti koje poseduje svaki pojedinac da na pravi način primeni mentalne strategije i veštine, uprkos manama obrazovnog sistema.

ŠTA OBUHVATA PROGRAM?

Maturanti pohađaju Program Ubrzanog učenja, koji predstavlja skup pažljivo biranih mentalnih veština, kreiranih specijalno za ovaj projekat. Nakon usvajanja veština, radi se testiranje i dalja podrška učesnicima dok to što su  naučili usvoje na nivou navika.

U okviru projekta đaci će usvojiti Program ubrzanog učenja koji obuhvata strategije i tehnike: čitanja, organizacije učenja, pamćenja i prisećanja, obnavljanje, promene odnosa prema učenju i rad na koncentraciji i motivaciji.

KO JE POKRENUO PROGRAM, A KO SU UČESNICI?

Projekat se odvija pod pokroviteljstvom „Škole intelektualnih veština“, a učestvuju maturanti osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srbije.

KADA?

Projekat će biti realizovan tokom aprila, maja i juna u Beogradu

USLOVI KONKURSA

Konukrs traje od 3. do 10. aprila i na njemu mogu da učestvuju maturanti osnovnih i srednjih škola koji imaju prosečnu ocenu veću od 4,5 (računaju se rezultati iz prethodne tri školske godine i prosek ocena sa polugođa školske 2011/2012).

Od ukupnog prjavljenog broja učenika vrši se odabir njih 50, po kriterijumu visine prosečne ocene. Ukoliko bude više od 50 zainteresovanih koji imaju istu prosečnu ocenu, te zbog toga ne bude moguće izvršiti odabir, Škola intelektualnih veština ima pravo za zahtevanje dodatne dokumentacije na osnovu koje će izvršiti procenu.

Prijave na konkurs možete slati na info@proja.co.rs

Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila na našoj web stranici.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone