Prirodna Guarana

Energetski Suplement za Učenje

Zamor

Užurbanost stres. “Preživljavanje” na brzoj hrani i neredovnim obrocima. Smanjujemo unos kalorija u nastojanju da održimo ili smanjimo težinu. Telo radi s manje goriva (kalorija), čime ugrožavamo nivo energije što za posedicu ima periode telesnog umora. Tako se generiše nervoza, jer je tempo života u suprotnosti sa tim. S druge strane nekvalitetno izbalansiran obrok koji ima previše masti ili ugljenih hidrata a premalo drugih veoma bitnih makro i mikro nutrijenata takođe nas može uspavati.

 

Guarana – Rešenje iz prirode za neprirodni umor

GuaranaGuarana. Grmolika penjačica koja raste u Amazonu. Indijanci Južne Amerike koriste je vekovima zbog njenih terapeutskih, energetskih i osvježavajućih svojstava. Smatraju je “eliksirom dugog života, mladosti i vitalnosti”.

Pošto je Guaranu u svežem stanju teško očuvati nauka je pronašla način da je spakuje u oblik kompresa (tabletica). Komprese predstavljaju bilje pod velikim pritiskom komprimovano u oblik tableta kako bi se na najprirodniji način sačuvali njeni sastojci.

Semenke guarane u njihovom prirodnom stanju sadrže otprilike 4% kofeina. Svaka kompresa sadrži 800mg guarane u prahu odnosno 32mg kofeina. Telo ih lako apsorbuje te dejstvo ispoljavaju brzo. Dejstvo traje i do sedam sati, zahvaljujući sporom, stalnom oslobađanju sastojaka. Semenke guarane sadrže višestruke fitohemikalije, tanine, zdrave saponine, ksantine koji daju energiju.

 

Koristi Guarane

Guarana ima višestruku korist za ljudsko zdravlje, ali je ipak najpopularnija zbog svojih stimulativnih dejstava. Jedna je od najpopularnijih biljaka ovog tipa pa se zbog toga nalazi u velikom broju energetskih napitaka i vitaminskih proizvoda za brz oporavak organizama i podizanje nivoa energije. Svojstva guarane su:

  • Usporava starenje ćelija,
  • Prevenira arteriosklerozu i kardio-vaskularne promene,
  • Pročiščava krvno vaskularni sistem, poboljšava cirkulaciju i tako smiruje neuralgije, migrene, glavobolje i menstrualne probleme,
  • Reguliše rad creva,
  • Dobar je diuretik (poboljšava i ubrzava izlučivanje),
  • Podstiče metabolizam, topljnje masti
  • Povećava koncentraciju i podiže nivo energije u organizmu, ublažava umor i vraća snagu,

 

Pogrešna prva pomoć

Kafe, energetski napici, sokovi, grickalice, brojna farmakološka rešenja koja koristimo u nadi da ćemo podići energiju, imaju taj efekat da nam prividno daju bolju energiju. Međutim, već nakon sat-dva vremena uzimaju svoj danak. Energija pada na još niži nivo od početnog. Ponovo posežemo za istim napitkom, situacija se ponavlja i tako iznova i iznova.

Kafe, energetski napici i slične stvari ne daju rezultat na dugom roku. Pri tome ne želimo ni da govorimo o zdravstvenoj strani svih ovih napitaka koja je veoma loša, što je nauka i te kako dokazala.

GUARANAKorišćenjem guarane nećete imati ni jedno od gore navedenih neželjenih efekata. Upravo zato što se postepeno apsorbuje kroz vreme dovodi do toga da Vaša dobra osvežavajuća energija traje i do 7 sati. Nema naglih skokova i padova energije. Nakon prestanka dejstva Vaša energija neće ići u minus fazu. Ne izaziva nikakav vid zavisnosti kao što je to slučaj sa određenim farmakološkim rešenjima za “bolju i kvalitetniju memoriju i učenje”. Poboljšaće vašu koncentraciju, mentalnu energiju, sa lakoćom savladavaćete Vaše psihofizičke obaveze, lakše ćete učiti, raditi u kancelariji, napolju na terenu. Dakle, prednosti su daleko veće u odnosu na kafu, bilo koje energetsko piće ili bilo koje farmakološko rešenje.

 

Koje komprese preporučujemo

Tokom 2014/2015 u Školi Intelektualnih Veština više stotina ljudi je koristilo Guaranu i najzadovoljniji smo bili kompresama koje proizvodi “Herbalife” – koje imaju kontrolisano poreklo, način prerade i čitav instrumentarijum naučnih studija koje prate rezultate upotrebe guarane. Zbog toga njih I preporučujemo – što zbog kvaliteta, to i zbog pristupačne cene.

Kako se Guarana upotrebljava

  1. Za dobru energiju u tokom dana: 1-2 komprese pre doručka i ručka (2×1-2) ili po potrebi.
  2. Ukoliko kasno ležete a znate da sutradan rano ustajete, da imate par sati sna i čeka Vas veoma aktivan, naporan, bitan dan čija produktivnost zavisi od vaše energije i koncentracije preporučujemo Vam da kompresu guarane uzmete neposredno pred spavanje, ne više od 15-20 min pre nego što ćete sigurno zaspati. Nakon par sati sna kada se probudite osećaćete se tako odmorno i sveže kao da ste spavali najmanje 7-8 sati. Ovaj efekat je odličan, s tim da Vam ne preporučujemo da ovo radite više noći uzastopno jer za dobar imuni sistem veoma je bitno da imate san od 6-8 sati najmanje barem svakog drugog dana.

Napomena

Guarana nije lek i ne koristi se za lečenje. To su isključivo prehrambeni proizvod i dodatak ishrani za poboljšavanje psihofizičkih rezultata.

 

Naručivanje

Herbalife Guarana komprese se mogu naručiti telefonom 060/7187986 svakim danom od 12 – 17h. Isporuka proizvoda je 24 do 72 sata od porudžbine.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone