Za svežu hranu, mislim da je dobra, ne zbog veganskog pomodarstva, nego zato što mi samo tako mozak radi SAVRŠENO.

Hrana za mozak

1. Počneš sa 400 ml tople limunade – bez šećera – 1 limun – tako radiš jutarni detox + dobijas energiju kao da popijes 2 kafe (P.S. Pliz. Nakon toga budi blizu toaleta :)) Ovde negde odradi trening od 35 min – gde treba da puls držiš na preko 140 – da ti prorade plućni vrhovi i da ti se mozak oksigenizuje, celo telo aktivira – tu smo spremni za borbu i tu razumeš da je mit o kafi samo mit, te da te stvarno probudi fizička aktivnost.

2. Pojedeš šaku badema/oraha/lešnika – koji su preko noći bili potopljeni u vodi i uz to pojedeš jednu bananu (ukupno jednu šaku)

3. Usput, kada god možeš cepaj vodu – čistu vodu, po jedan litar na svakih 25 kg tvoje telesne mase – izbegavaj da piješ iz plastike (postoji istraživnje u USA rađeno na uzorku od preko 500.000 ljudi koje pokazuje da se prilikom konzumacije hrane iz PET ambalaže oslobađaju ženski hormoni – što je prilično zeznuto na dugi rok – svejedno da li si M ili Ž)

4. Na početku svake pauze možeš da odradiš neko istezanje, pojedeš voćku ili npr bananu prelivenu medom i kašikicom cimeta (kad god možeš voće jedi celo – ne sok, jer da je priroda htela da pijemo sok na jabuci bi rasli tetrapakovi – šala postoji fora sa bržom ili sporijom apsrorpcijo šećera)

5. Šejkovi – par puta dnevno možeš da napraviš šejk. Ako nemaš blender (Kinez košta oko 3000 din) izgnječi dobro bananu, gurni to u veću čašu, pospi kakaom/rogačem/izgnječenim jagodama/višnjama (čime god) i prelij sojinim mlekom (izbegavaj obično mleko – jer ma koliko se drugačije verovalo – mi mleko varimo dobro do 3 godine). Ovo zamešaj i uživaj. Hrana za mozak - jelovnik u vreme ispita

6. Salate – npr mešavina zečenih salata + paradajz + masline + na tiganju malo zapačeš semenke bundeve, suncokreta (proteini, masti), to preliješ maslinovim uljem medom i sa malo balsamika (ako ne voliš slatko-slane ukuse cepaj salate kakve hoćeš).

7. Hleb NIKAKO! Samo “Tonus” Ili da mesiš svoj hlebac. HLEB, i ostali proizodi od belog brašna su Aušvic za učenje! Isto je i sa ostalim složenim šećerima (saharoza) koji se zajedno sa trilion hemije nalaze u slatkišima.

8. Kada ti pada koncentracija: banana+cimet, ili jabuka+cimet+med ili jagode + med (umesto meda možeš da koristiš i Javorov sirup).

Svakako bilo ko ko ne želi ovo može da ubaci grilovano meso ili šta već, samo da izbegava složene šećere, preobimne obroke, previše slano i prerađenu hranu… Umesto ovoga – prosti šećeri, manje soli (ne bez soli, bolje Kalijumova so ili Morska so), što više presnih i celih namirnica.

Za pomoć pri učenju za ISPITNE ROKOVE tu su i naši treninzi Efikasnog učenja. Saznaj više KLIKOM na LINK.


Kontaktirajte nas

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*

Pročitajte još:

Kako lektira oblikuje našu psihu?

Nakon studije o uticaju čitanja na formiranje neuralnih strukutra u mozgu počinjem dosta ozbiljnije da posmatram fenomen “obevezne lektire” koju imamo u osnov...


Četiri izazova edukacije dece

Primetili smo današnji roditelji se gotovo panično okreću dodatnom obrazovanju jer kako redovno školovanje, tako ni oni sami ne pružaju deci veštine pomoću kojih mogu da ...


TESLA Kids mentorski program

Šta je Tesla kids mentorski program?Tesla Kids dvomesečni mentorski program je novi program Škole intelektualnih veština namenjen učenicima osnovnih ...


Copyright © 2017 Uči lako saznaj kako. Sva prava zadržana. Izrada sajta - GW :: Optimizacija sajta - WBS