Ovog vikenda održava se trening Brzo čitanje te smo kompletnu nedelju posvetili Brzom čitanju i zato smo u našoj jučerašnjoj LIVE emisiji “Kuhinja kod Velikog mozga” podelili sa vama jednu jednostavnu Tehniku Brzog čitanja koju možete sami da uvežbate. Snimak emisije možete pogledati na sledećem LINKU: “Kuhinja kod Velikog mozga”


Budite vredni i uvežbajte tehniku Brzog čitanja koju je Igor Rakić (osnivač Škole intelektualnih veština) objasnio u klipu, a za to vreme imamo za vas i još mnogo zanimljivih online igrica koje će vam pomoći da poboljšate koncentraciju, percepciju i ubrzate čitanje.


1. http://infinitemind.io/individual/ – Na sajtu Infinite Mind-a možete naći zanimljivu platformu sa raznim vežbicama za treniranje brzog čitanja – zadaci za vežbanje očnog mišića, percepcije, koncentracije. Naime, pri klasičnom čitanju mi pravimo mnogo nepotrebnih pokreta okom. Ovako izgledaju pokreti očiju prilikom čitanja teksta klasičnom tehnikom čitanja:Kao što vidite pročitamo jednu reč, pa se vraćamo nazad odnosno oči skakuću po tekstu što usporava čitanje, a stvara nepotreban osećaj zamora oka pri čitanju. Osoba koja zna Brzo Čitanje pravi 50x manje nepotrebnih pokreta očima pri čitanju jer oko snima nekoliko reči odjednom i klizi po tekstu, zbog čega čitanje postaje opuštenije, a koncentracija dugotrajnija. 7 minutna demo verzija na ovom sajtu je besplatna tako da možete svaki dan raditi vaš kratki trening. Za neke od ovih vežbica potrebno vam je znanje engleskog jezika (pogotovu za test merenja brzine čitanja na početku i na kraju kratkog treninga, ali uskoro ćemo pisati i o tome kako možete sami da izmerite svoju brzinu čitanja), a za neke nije. Ali zato je tu igrica pod brojem 2!


2. http://spritzinc.com/ ili http://www.spreeder.com/ – su skoro identične online aplikacije u koje je samo potrebno da ubacite tekst koji želite da čitate brzo i magija počinje. Program će vam u brzini koju odredite izbacivati u bljeskovima reči koje je potrebno da ispratite. Jako lagana i zanimljiva igrica koja će trenirati vaš mozak da isprati i procesuira informacije određenom brzinom. Ovu igricu imate i u prethodnom 7 minutnom treningu, samo na engleskom, a ovde možete da birate na kojem tekstu ćete trenirati tako da možete izabrati neki tekst na srpskom jeziku. Da bi vežbanje bilo pravilno potrebno je da izaberete brzinu pod kojem je vaše razumevanje manje od 40% kako bi se vaš mozak pomučio da dostigne brzinu i vremnom i čitao skroz opušteno u okviru te brzine.


3. http://www.echalk.co.uk/amusements/Games/pilotTrainer/pilotTrainer.html – Pilotska vežba za treniranje koncentracije. Prilično teška ali zaista odlična za razmrdavanje sivih ćelijica. Piloti mogu da uspešno rade ovu vežbu 2 minuta. Fenomenalno je ako ti izdržiš i 22 sekunde. Prihvati izazov!


4. http:/schulte-table.com/ – Šulteove table su još jedna pilotska vežbica za razvoj percepcije i perifernog vida. Izgledaju ovako:Poenta je da gledate u centar table i da pokušate da u što kraćem roku pronađete brojeve od 1 do 25. Nije pravilno da u potrazi za nekim brojem šetate pogledom po tablici već se trudite da zalepite svoj pogled za centar! Možete podešavati da tablica ima više ili manje cifara. Takođe, možete podesiti sebi štopericu. Poenta je da se istrenirate da u što kraćem roku pronađete sve brojeve i istrenirate očnu jabučicu da se što manje pomera.

5. Google Play – na Google play-u ukucajte speed reading i izaći će vam nekoliko zanimljivih aplikacija za treniranje brzog čitanja. Ove igrice su za vaš telefon ili tablet tako da ovaj trening možete obaviti i u autobusu. Super razbribriga!


6. http://readspeeder.com/ – na ovom sajtu pronaći ćete razne igrice za treniranje brzog čitanja, ali vam je za njih potrebno znanje engleskog jezika.
Ovo su samo neke od korisnih igrica koje će vam pomoći da istrenirate svoju percepciju, koncentraciju i prisećanje pročitanog. Uz Igorov video ovo vam može pomoći da naučite neke osnove Brzog čitanja. Za one koji žele da nauče i neke komplikovanije tehnike čitanja i da čitaju beletristiku i zahtevniju stručnu literaturu tehnikom Brzog čitanja mogu nam se pridružiti na treningu Brzo čitanje. Na treningu naši predavači će intenzivno posmatrati vaš napredak i već nakon dva dana bićete BRZI ČITAČI!

Više o treningu Brzo čitanje možete saznati na LINKU: https://goo.gl/APFlxb, a i pogledati u videu, koji možete pogledati na sledećem LINKU: Brzo Čitanje. Ako imate pitanja vezano za Igorov video kako da usvojite Focus Point tehniku čitanja ili vezano za neku od ovih 6 online igrica pišite nam u komentaru.

Kontaktirajte nas

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*

Pročitajte još:

Živi slobodno

Pre par meseci na naš brod – ukrcao se tim od 14 ljudi, želeći da veruje u vazdušastu priču o ideji koju ćemo živeti narednih sedam godina – dva...


28 minuta Haj-Tek Sveta

Haj-tek svet. Žena i ja se dopisujemo preko Vibera. Ona je trudna kod kuće, ja krećem sa predavanja kući. Šaljem joj sliku zadovoljnih učenika – osnovaca koji čitaju brzi...


Šokantno PRECIZAN TEST LIČNOSTI

Pri rešavanju testa koristite čulo vida i moć zapažanja: morate da zatvorite oči i da do detalja zamislite scenu koju smo vam opisali u pitanju. Pri izradi testa p...


Copyright © 2017 Uči lako saznaj kako. Sva prava zadržana. Izrada sajta - GW :: Optimizacija sajta - WBS